Coronavirus (COVID-19) en de uitvaartbranche

Belangrijke richtlijnen bij een uitvaart

Per 26 september gelden er nieuwe maatregelen.

Voor het bezoeken van een uitvaart heeft u geen coronatoegangsbewijs nodig.

Bij een uitvaart geldt geen maximale groepsgrootte. Ook de verplichte registratie, gezondheidscheck en een vaste zitplaats zijn vervallen. Wel moeten bezoekers van een uitvaart nog steeds altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden. Daarmee kan de maximale capaciteit van de uitvaartlocatie worden benut, met inachtneming van de 1,5 meter afstand.

Om de 1,5 meter afstand goed te kunnen handhaven, wordt toch geadviseerd om bezoekers zich vooraf te laten aanmelden. En om gebruik te maken van vaste zitplaatsen.

Houdt minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Het aantal toe te laten personen is afhankelijk van de mogelijkheden van de ruimte om hieraan te kunnen voldoen.

Het dragen van een mondkapje is per 26 juni niet meer verplicht.

Gebruik van horeca (buiten een uitvaartcentrum) alleen met vaste zitplaatsen op 1,5 meter afstand en coronatoegangsbewijs. (Horecaregels)

We mogen geen handen schudden bij het condoleren, er is wel de mogelijkheid om schriftelijk te condoleren. Om uw medeleven te tonen kunt u als alternatief uw hand op uw hart leggen en uw condoleance uitspreken of het namesté gebaar gebruiken.

Blijf met klachten van koorts, verkoudheid of hoesten thuis, om anderen te beschermen, hoe graag je ook aanwezig wil zijn en afscheid wil nemen.

We kunnen op afstand al veel zaken met u bespreken. Zo vindt u op onze website digitaal ons assortiment rouwkaarten, rouwkisten en rouwbloemen.

We kunnen geluid- en beeldopnames en/of een fotoserie voor u laten maken, een livestream organiseren zodat de overige familie, vrienden en kennissen de uitvaart op afstand kunnen volgen.

Van Houten uitvaartverzorging is begonnen in 1985 door Klaas en Jansje van Houten. Sinds 1 mei 2011 is het bedrijf overgenomen door Jan en Heleen van Houten.

Contact

Dag en nacht bereikbaar
telefoon: 0596 – 571817
voor het melden van een overlijden

Uitvaartverzorging van Houten vof

Eenum
Garmerwolde
Garsthuizen
Lellens
Loppersum
St. Annen
Stedum
Thesinge
Ten Boer
Ten Post
Oosterwijtwerd
Winsum
Woltersum
‘t Zandt
Zeerijp

Scroll to Top