Coronavirus (COVID-19) en de uitvaartbranche

Belangrijke richtlijnen bij een uitvaart

Bij een uitvaart geldt geen maximale groepsgrootte. Ook de verplichte registratie, gezondheidscheck en een vaste zitplaats zijn vervallen.

Voor alle uitvaarten die plaatsvinden vanaf vrijdag 18 februari gelden geen maximale bezoekersaantallen (tot max. 500 gasten).

De 1,5 meter wordt overal losgelaten. Dit betekent ook dat er geen maximale aantallen meer gelden voor bijvoorbeeld verzorging met familie thuis en op locatie, bij invoer met familie, bij nagedachtenis afspraken of asbestemmingen en bij rouwbezoeken. Verder hoeft nergens meer afstand gehouden te worden, dus ook niet in de aula, koffiekamer en ontvangstruimte.

Er gelden geen vaste zitplaatsen meer.

Medewerkers en gasten hoeven geen mondkapje meer te dragen. Uiteraard mag dit wel wanneer men dit prettig vindt.

Uitvaarten waren altijd al uitgezonderd van het coronatoegangsbewijs, die uitzondering blijft nog steeds.

Blijf met klachten van koorts, verkoudheid of hoesten thuis, om anderen te beschermen, hoe graag je ook aanwezig wil zijn en afscheid wil nemen.

We kunnen op afstand al veel zaken met u bespreken. Zo vindt u op onze website digitaal ons assortiment rouwkaarten, rouwkisten en rouwbloemen.

We kunnen geluid- en beeldopnames en/of een fotoserie voor u laten maken, een livestream organiseren zodat de overige familie, vrienden en kennissen de uitvaart op afstand kunnen volgen.

Van Houten uitvaartverzorging is begonnen in 1985 door Klaas en Jansje van Houten. Sinds 1 mei 2011 is het bedrijf overgenomen door Jan en Heleen van Houten.

Contact

Dag en nacht bereikbaar
telefoon: 0596 – 571817
voor het melden van een overlijden

Uitvaartverzorging van Houten vof

Eenum
Garmerwolde
Garsthuizen
Lellens
Loppersum
St. Annen
Stedum
Thesinge
Ten Boer
Ten Post
Oosterwijtwerd
Winsum
Woltersum
‘t Zandt
Zeerijp

Scroll to Top